Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Viskadalen IBK

1 - 4
Horredshallen
7 november 2010
16:00

Bua IF

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Bua IF

En av de viktigaste matcherna för oss i serien kom att bli en riktig botten match.

Kan möjligen "hypning" av en match verkligen göra sådana rutinerade spelare som vi har att helt tappa fokus? Det verkar så i alla fall!
Och om det inte nu var fokusen som svek så var det underskattning av motståndet så det sprutade om det.

Bua som inte hade tagit en poäng på de tre tidigare matcherna och som senast åkte på en jättepropp mot Träslövsläge med 15-0, är inte ett lag man ska ta för lättvindigt på, det var något som vi verkligen fick känna på.
Nu ska man väl inte säga att de spelade ut oss eller spelade särskilt mycket alls. De var smarta istället och satte upp en tajt köttmur i egna zonen som vi inte klarade att forcera.

Tre anledningar till att det gick som det gick:

* Underskattning/brist på fokus/slapphet - kalla det var ni vill, men det var inte mycket i anfallsspelet som vi kände igen. Oftast var det en av de våra som fajtades med antingen en eller två bua spelare medan resten av laget stod och kollade på. Detta utmynnade i att vi för det mesta aldrig vann några närkamper i anfallszon och på så sätt aldrig fick någon press på motståndarna.

* Spelet - förutom att vi inte vann några närkamper och inte hade den där kämpaglöden som vi brukar ha, så var våra uppspel allt för dåliga. Vi spelade långa höjdbollar på spelare som ska ha den längs backen och stuttsande markbollar på sådana som gärna där med sig bollen med kroppen. Sen hade vi en tendens att hela tiden försöka trycka oss in centralt i köttmuren på en gång istället för att försöka spela runt den rätt passiva Bua boxen. Det fanns inte något flyt överhuvud taget i spelet och även sådana par som är vana att spela med varandra var helt ur rytmen.
Detta fick oss att röra runt rejält i femmorna, dock utan några större positiva resultat.

* Titta det var bara två anledningar som gjorde att det gick som det gick, det bör ju inte vara så svårt att rätta till de till nästa match, eller hur?!

Snabbgenomgång av matchen:

Period 1
Vi startar matchen rätt hyggligt och märker att vi får ha mycket boll. Redan nu börjar dock våra uppspel och rörelser i anfallet fallera då vi blir allt för passiva och rullar bollen allt för lite.
Spelet är rätt böljande i stora delar av perioden, mest för att vi som sagt slarvar med bollen och Bua kontrar så fort de får chansen. Dock stoppar våra backar eller målvakt de flesta anfallen utan problem.
Bua tar ledningen efter att undertecknad tagit det allt för lugnt i försvarzonen och tappat bollen i rundeln, tiden var då 14.19.
Inte mycket senare är det dags igen, ett uppspel i mitten studsar över vår centers klubba och bua backen (på måfå?) slår direkt upp bollen till en löpande forward som gör 0-2.
Vi har en del chanser i första, men både deras köttmur och målvakt tar de flesta skotten, sen är vi allt för passiva för att slå in alla returer målvakter ger också.

Period 2
ZZZZzzzzzzz....
Så vill nog de flesta beskriva den perioden. Vi försöker hitta på något och byter runt friskt i femmorna, men gör så många misstag att vi får vara glada att bua spelarna inte utnyttjar något av dem. Beröm till Simon i mål också.
Ett antal gånger slarvar vi i bytena så att vi lämnar en back ensam kvar med bollen, som under press blir tvungen att slå iväg/ut den.
Kommer inte ihåg särskilt mycket av andra perioden, vilket säger en hel del om den.
perioden slutar i vilket fall som helst 0-0.

Period 3
Efter att vi har skällt ut varandra och oss själva under pausen, så spelar vi till en början lite bättre. Vi får upp bollen i buas hörn och vinner ett antal frislag där, men mer än det blir det oftast inte. Skärpan finns där inte och de få bågningar vi prövar oss på blir antingen brutna eller slutar med att vi själva tappar bollen innan skott fås iväg, i vissa fall skjuter vi in i köttmuren också.
Halvvägs in i perioden gör vi ett misstag och bua har nu en ledning med 3-0.
De får också in 4-0 när 3/4 av perioden har rullat iväg.
De blir mer grinigt på plan och domarna tar en dubbelutvisning för att lugna ner spelarna.
18.21 ger domarna, snällt nog, oss ett powerplay. Inte heller det går vidare bra, men den mest otroliga målskytt man kunnat tänka sig, Tobbe "Glas" Carlsson, lyckas på mer eller mindre egen hand ta sig fram och placera in ett skott vid sidan av deras målvakt. Fixar till siffrorna till 1-4.

Det här var en ytterst dålig spelad match, vilket händer, förhoppningsvis är det den enda matchen vi gör på det här sättet.
Det som är mest sorgligt är att vi gör en sådan här match, hemma, mot bua, när vi har en stor stöttande publik på plats.

Det var över 100 personer i publiken, och till er vill jag och alla andra i laget be om ursäkt för vårt uppträdande på planen.
Man spelar i första hand för sig själv och för laget, men man spelar också för alla ni som kommer och tittar och hejar på oss, det vet vi om och det kommer vi göra!!!
Förlust eller vinst är inte det viktigaste, det är att ge er bra underhållning och själv känna att man gjort en jäkligt bra insatts när man står i duschen efter matchen!

Vi hoppas ni åter kommer till vår fina hall och ger oss ert stöd den 21/11, då vi tar oss an svåra Träslövsläge IF.

/Daniel Ståhl
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Tobias Laurén 1 1 0 0 1
Daniel Wilhelmsson 1 0 0 0 0
David Johansson 1 0 0 0 0
Johan Hägg 1 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Mikael Claesson 1 0 0 0 0
Niklas Börjesson 1 0 0 2 0
Oskar Andersson 1 0 0 0 0
Tobias Svensson 1 0 0 0 0
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

tor 17 feb 2011, 19:30 Bua IF - Viskadalen IBK 14 - 9